ایمپلنت دندان در تهران یکی از بهترین روش های جایگزین دندان از دست رفته شناخته می شود. ماندگاری بالا ، عملکرد طبیعی و ظاهر زیبا از جمله مزیت ها و دلایل محبوبیت این پروسه درمانی می باشد. البته این بدان معنا نیست که این فرآیند هیچ نوع عارضه جانبی به همراه ندارد. به صورت کلی بیشتر عوارض ایمپلنت دندان مقطعی و موقت بوده و بخشی از روند درمان شناخته می شود ؛ به همین علت جای نگرانی ندارد اما گاهی این عوارض می تواند جدی و خطرناک باشد. برای شناخت عوارض ناشی از کاشت طبیعی دندان و روش های جلوگیری و کنترل آن پیشنهاد می شود مطالعه این مقاله از دکتر مهران جمالی ، جراح فک و صورت تهران را از دست ندهید.
عوارض ایمپلنت دندان چیست ؟
بعد از انجام هر نوع تغییری در بدن ، شاهد بروز برخی عارضه های جانبی خواهید بود که این موضوع به واکنش بدن نسبت به تغییرات ایجاد شده در بافت های بدن ارتباط دارد و کاملا طبیعی و گذرا است. ایمپلنت دندان نیز از آنجایی که برای کاشت پایه ها نیاز به جراحی دارد ، با برخی عارضه ها در طول دوران نقاهت همراه است.
در حالت کلی عوارض ایمپلنت دندان را به دو دسته عوارض دراز مدت و عوارض مربوط به روزهای ابتدایی تقسیم بندی می کنند. از جمله عوارضی که بعد از کاشت ایمپلنت در روزهای نخستین با آن رو به رو خواهید شد به مواردی مثل حساسیت ، درد ، تورم و حتی خونریزی می تون اشاره نمود که به مرور برطرف می شود.
اما برخی عوارض جدی می تواند به علت عدم مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان یا بی دقتی پزشک رخ دهد که از جمله این عارضه ها به مواردی مثل لق شدن دندان جانبی ایمپلنت ، شکستگی پروتز ، مشکلات سینوسی ، بروز عفونت ، افتادن روکش ایمپلنت و پس زدن ایمپلنت دندان می توان اشاره نمود. در ادامه به توضیح مفصل این موضوع خواهیم پرداخت.
آیا ایمپلنت در تمامی افراد عوارض و مشکل ایجاد می کند ؟
عارضه های جانبی ناشی از این پروسه غیر قابل اجتناب بوده اما با رعایت برخی نکات پزشکی و مراقبتی می توان به کنترل و برطرف نمودن ان کمک نمود. همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشید که همه افراد پس از درمان دچار تمامی عوارض ایمپلنت دندان نمی شوند و گاهی ممکن است تنها یک عارضه در فرد بروز نماید. کسب اطلاعات صحیح ، مراجعه به متخصص ایمپلنت خوب و انجام دستورالعمل های مراقبتی پس از درمان تا حد زیادی می تواند از بروز مشکلات جلوگیری نماید.
چگونگی جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان
برای جلوگیری از عوارض ایمپلنت توصیه می شود به موارد زیر توجه داشته باشید :
- به تمامی نکاتی که پزشک شما توصیه می کند توجه کرده و آن ها را رعایت کنید.
- برای بررسی وضعیت دندان ها حتما طبق زمانبندی مشخص شده به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.
- برای جلوگیری از بروز هرگونه اختلال در روند درمان و عوارضی مثل عفونت و پس زدن ایمپلنت ، پیشنهاد می شود از استعمال دخانیات خودداری نمایید.
- برای کمک به بهبودی سریع تر و همچنین حفظ سلامت استخوان ها پیشنهاد می شود از منابع غذایی حاوی کلسیم استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که ایمپلنت همانند دندان های طبیعی نیاز به رسیدگی و مراقبت دارد ؛ به همین علت بعد از کاشت باید رعایت بهداشت دهان و دندان ها را جدی بگیرید.
- اگر به دندان قروچه دچار هستید و تصمیم دارید کاشت ایمپلنت انجام دهید ، توصیه می شود از نایت گاردها یا محافظ های دندانی در هنگام خواب استفاده کنید و تلاش نمایید تا این عادت خود را با کمک گرفتن از پزشک ترک کنید ؛ چرا که دندان قروچه در دراز مدت آسیب جدی به دندان ها وارد می کند.
در چه مواردی ایمپلنت دندان موفقیت آمیز نیست ؟
به صورت کلی این شیوه درمانی در بیشتر موارد موفقیت آمیز بوده و خطرات و عوارض کمی را به همراه دارد اما با این حال ممکن است گاهی بی توجهی در انتخاب پزشک و عدم توجه به نکات مراقبتی منجر به بروز عوارض جدی بعد از ایمپلنت دندان شود. برای اینکه خود را آماده کاشت دندان نمایید ، لازم است پیش از هر چیز با تمامی شرایط ، مشکلات و عوارض این درمان آشنایی داشته باشید. در ادامه به مهم ترین عواملی که می تواند در عدم موفقیت درمان شما تاثیر داشته باشد ، اشاره شده است :
- استعمال دخانیات و اعتیاد به مواد مخدر یکی از عوامل مهمی است که مانع از موفقیت درمان و بروز عوارض جدی پس از ایمپلنت می شود.
- دقت داشته باشید که اگر به بیماری دیابت یا پوکی استخوان دچار هستید ، احتمال بروز عفونت و همچنین پس زدن ایمپلنت در شما زیاد است.
- انجام عادت های نا مناسب مثل دندان قروچه ، جویدن اشیاء و همچنین کاشت نادرست می تواند منجر به بروز برخی عوارض شود.
- افرادی که به بیماری های مربوط به لثه دچار هستند ، احتمال پس زده شدن ایمپلنت در آن ها زیاد است.
آشنایی با عوارض و خطرات کاشت ایمپلنت
هر چند که ایمپلنت کردن دندان ها از مزیت های بی شماری برخوردار است ؛ با این حال گاهی سهل انگاری پزشک و بیمار می تواند منجر به بروز برخی عوارض و مشکلات پس از درمان شود. در ادامه به برخی از عوارض ایمپلنت دندان اشاره شده است :
آسیب دیدن بافت لثه : عدم مهارت و تجربه دندانپزشک از مهم ترین عواملی است که می تواند سبب آسیب رساندن به بافت لثه و اعصاب شود و عوارض جدی را برای بیمار ایجاد نماید. به همین علت پیشنهاد می شود در انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان دقت کافی داشته باشید.
آسیب های سینوسی : حفره های سینوسی و استخوان فک با یکدیگر در ارتباط هستند ؛ به همین علت اگر فرآیند کاشت به نحو صحیح انجام نشود ، می تواند منجر به بروز التهاب و عفونت شود. تبحر ، تخصص و مهارت دندانپزشک می تواند از بروز عوارض این چنینی جلوگیری نماید.
ایجاد آلرژی : پایه های ایمپلنت از جنس تیتانیوم بوده و کاملا با بدن سازگاری دارد ؛ با این حال ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت و آلرژی نماید.
بروز عفونت : یکی از خطرناک ترین عوارض ایمپلنت دندان ، عفونت شناخته می شود که متاسفانه احتمال بروز آن در بسیاری از افراد بالا است و به فاکتورهای زیادی مثل کیفیت مواد مورد استفاده ، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ، لق شدن دندان های اطراف ، تکنیک مورد استفاده پزشک ، عدم ضد عفونی کردن تجهیزات مورد استفاده و غیره ارتباط داشته باشد. همچنین بروز عفونت در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ، بیشتر است.
البته ذکر این نکته لازم است که با تشخیص به موقع عفونت می توان آن را به صورت کامل مدیریت و درمان نمود.