به صورت کلی برای بررسی انواع ایمپلنت دندان روش های مختلفی وجود دارد. برخی از افراد ممکن است ایمپلنت دندان را بر اساس مراحل درمان دسته بندی کنند ؛ در حالی که یک نوع دسته بندی بر اساس تکنیک هایی که جهت درمان به کار گرفته می شوند ، انجام می شود. تفاوتی ندارد ، اگر قصد انجام این پروسه درمانی را دارید ، لازم است با تمامی این موضوعات آشنایی داشته باشید تا در طول درمان دچار مشکل نشوید و ابهام و سوالی برای شما ایجاد نشود. شناخت این موضوعات کمک می کند تا بهترین روش را جهت درمان موفقیت آمیز با مشورت پزشک انتخاب نمایید. با مطالعه این مقاله از دکتر مهران جمالی ، متخصص ایمپلنت دندان در ولنجک ، می توانید اطلاعات جامعی در این خصوص کسب نمایید.
آشنایی با انواع ایمپلنت دندان
به صورت کلی بر اساس روش کاشت دندان ، انواع ایمپلنت را به 4 روش تقسیم بندی می کنند. خوب است بدانید که همگی این پروتزهای دندانی یک کار را انجام می دهند و تفاوت آن ها در مدل کاشت و نحوه انجام کار است که همین موضوع در تعیین هزینه درمان نیز تاثیر دارد. در ادامه به توضیح هر یک از این تکنیک ها خواهیم پرداخت :
- ایمپلنت اندواستیل Endosteal : یکی از رایج ترین و بهترین روش های ایمپلنت دندان است که به شکل پایه های کوچک و گرد هستند. ایمپلنت اندواستیل معمولا از جنس تیتانیوم ساخته می شوند.
- ایمپلنت ساب پریواستیل Subperiosteal : اگر استخوان مناسب و مقاومی دارید ، این نوع ایمپلنت مناسب شما است. در طی این روش از پایه ای فلزی جهت درمان استفاده می شود که روی استخوان و زیر لثه قرار می گیرد و در نهایت روکش های دندان روی این پایه نصب می شوند.
- ایمپلنت دندان یک مرحله ای : در این تکنیک بعد از قرار گرفتن پایه درون استخوان فک ، لازم است قسمتی از آن بیرون لثه باقی بماند. همانطور که از نام این روش پیدا است ؛ تنها به یک مرحله جراحی نیاز دارد و پس از دوره بهبودی نیازی به جراحی لثه نخواهد بود. در ایمپلنت دندان یک مرحله ای تاج دندان روی پایه بیرون زده قرار می گیرد.
- ایمپلنت دندان دو مرحله ای : از رایج ترین و محبوب ترین انواع ایمپلنت دندان است که در این روش ایمپلنت درون استخوان فک و زیر بافت لثه قرار داده می شود و قسمت بالایی آن توسط بخیه بسته می شود. بعد از گذشت دوره درمان لازم است مجدد بافت لثه برداشته شده و با جراحی دوم روکش و تاج دندان به پایه ایمپلنت متصل شود.
بهترین نوع ایمپلنت در ایران
اگر به فکر کاشت دندان طبیعی در تهران باشید ، حتما در میان انواع ایمپلنت دندان با این پرسش رو به رو خواهید شد که کدام یک از این روش ها و برند جهت درمان بهترین است ؟ دقت داشته باشید که ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد که بر اساس کشور سازنده و کیفیت ساخت ، قیمت های متفاوتی دارند. به صورت کلی باید این موضوع را در نظر داشته باشید که انتخاب بهترین ایمپلنت دندان ثابت نیست و این مسئله با توجه به شرایط هر فرد ، متفاوت است. در انتخاب بهترین نوع ایمپلنت مواردی مثل هزینه درمان ، تعداد ایمپلنت های مورد نیاز و همچنین شرایط دهان و دندان بسیار موثر هستند. اینکه کدام تکنیک و نوع ایمپلنت برای شما بهتر است ؛ بعد از انجام معاینات لازم توسط دکتر جمالی ، متخصص ایمپلنت در ولنجک مشخص خواهد شد.
معرفی 6 مورد از بهترین انواع ایمپلنت ها
ایمپلنت دندان سوئیسی اشترومن نئودنت Neodent
یکی از بهترین انواع ایمپلنت دندان که در مقابل کیفیت بی نظیری که دارد ، قیمت آن نیز بسیار مناسب است. این ایمپلنت ساخت کشور سوئیس بوده و ضمانت بالای 20 سال آن خبر از طول عمر بالا و کیفیت عالی می دهد ؛ به همین دلیل شما با خیالی آسوده در صورت نیاز می توانید از این نوع ایمپلنت جهت درمان دندان از دست رفته خود استفاده کنید.
ایمپلنت دندان اشترومن تیتانیوم
بدون شک ایمپلنت های دندان سوئیسی از با کیفیت ترین برندهای موجود در بازار هستند که در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند. از آنجایی که این نوع از ایمپلنت ها کیفیت بالا و قیمت مناسبی دارند ، موجب شده است تا به یکی از محبوب ترین انواع ایمپلنت ها در ایران تبدیل شوند. ایمپلنت iti struman با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا ساخته شده اند و کیفیت فوق العاده بالایی دارند که همین موضوع سبب ماندگاری و طول عمر این نوع از ایمپلنت ها شده است.
ایمپلنت دندان اشترومن iti Roxalid Active
بهترین ایمپلنت دندان کمپانی اشترومن مربوط به iti Roxalid Active می باشد که هر چند قیمت بسیار بالایی دارد اما کارایی و کیفیت فوق العاده آن به خوبی هزینه بالای آن را توجیه نموده است. این نوع از ایمپلنت به دلیل بافت های فعالی که درون پایه ایمپلنت دارد با استخوان فک به خوبی و با سرعت بالایی جوش می خورد ؛ همین موضوع سبب شده تا زمان درمان و دوره بهبودی در کوتاه ترین حالت ممکن سپری شود.
ایمپلنت کره ای بایوتم Biotem
از جمله ایمپلنت های کره ای معروف است که قیمت مناسب و کیفیت بالایی دارد. به همین دلیل این نوع ایمپلنت در ایران محبوبیت بالایی پیدا کرده است.
ایمپلنت کره ای مگاژن Megagen
یکی دیگر از بهترین انواع ایمپلنت دندان در ایران ، ایمپلنت مگاژن می باشد که ساخت کشور کره است. این نوع ایمپلنت به علت کیفیت ساخت بالا و قیمت مناسب ، مورد علاقه بسیاری از متخصصین ایمپلنت دندان و بیماران است. این برند با ضمانت 10 ساله به بیماران ارائه می شود.
ایمپلنت دندان آمریکایی زیمر Zimmer
از بهترین انواع ایمپلنت دندان در ایران که می توانید برای کاشت دندان از دست رفته خود از آن استفاده کنید به برند آمریکایی زیمر می توان اشاره نمود. هرچند که هزینه این نوع ایمپلنت بالا است اما با ضمانت مادام العمر به بیماران ارائه می شود.
اگر نمی دانید که کدام یک از انواع ایمپلنت های دندان برای شما مناسب تر است و اطلاعی از هزینه درمان با هریک از روش ها و انواع مختلف ایمپلنت ها ندارید ، می توانید برای انجام مشاوره رایگان به صورت حضوری به مطب دکتر مهران جمالی ، متخصص ایمپلنت دندان تهران مراجعه نمایید یا عکس های رادیوگرافی خود را برای ما دایرکت کنید تا در اولین فرصت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
انواع ایمپلنت دندان از نظر جنس روکش
ایمپلنت ها را بر اساس روکش و مواد سازنده آن به 4 دسته کلی می توان تقسیم نمود. معمولا روکش ایمپلنت از جنس سرامیک یا مواد چینی است اما می تواند از مواد دیگری مثل آلیاژ طلا یا زیرکونیا برای ساخت روکش استفاده نمود. در ادامه به مقایسه انواع ایمپلنت دندان بر اساس جنس روکش خواهیم پرداخت.
روکش سرامیکی ایمپلنت : سرامیک ظاهری مشابه دندان های طبیعی دارد و جنس آن نیز بسیار محکم است ؛ به همین علت کسی به جنس و رنگ آن شک نمی کند ؛ همین موضوع موجب شده است که بیشتر روکش های ایمپلنت دندان از جنس سرامیک ساخته شوند.
روکش چینی ایمپلنت : روکش های چینی شباهت زیادی با روکش های سرامیکی دارند اما از نظر استحکام باید گفت بسیار بهتر از نوع سرامیکی هستند. در واقع استقامت بالای روکش های چینی را به قسمت فلزی آن که با ایمپلنت جوش می خورد ، می توان نسبت داد.
روکش آلیاژ طلا : یکی دیگر از انواع ایمپلنت دندان روکش هایی است که از آلیاژ طلا ساخته می شوند. در واقع همان طور که از نام آن پیدا است در این پروسه ، طلاهای مختلف با یکدیگر ترکیب شده و در نهایت از آلیاژ حاصل روکش مورد نظر برای ایمپلنت را تولید می کنند. این نوع از روکش ها ترک بر نمی دارد و به همین علت نیازی به ترمیم نخواهد داشت.